Blog van dichter Guido van Spellen.

Aangeboden: een harde (schiet)schijf, t.e.a.b.

Aangeboden, tegen elk aannemelijk bod: een harde schijf waar mee gedaan mag worden wat de naam al doet vermoeden: smijten, bekogelen, jongleren, iemand of iets ermee stenigen, de chinese muur of de eeuwige sleur ermee doorbreken (wel goed mikken), je schoonfamilie ermee het land uitjagen, de kat van de buren bang maken, een rondedans erbovenop uitvoeren, beschieten. Of iets creatiefs natuurlijk.

Staat er dan niets kostbaars meer op? Jawel. Naast veel laat-mij-koude bestanden, die ik slechts af en toe tijdens praktische bezigheden zal missen, ook foto’s. Al mijn foto’s. Je weet wel, die herinneringen in de vorm van nulletjes en eentjes, die ooit nog op rolletjes liepen en moesten worden ontwikkeld. Die rechthoekige samensmeltingen van kleuren (en bijbehorende geuren in je hersenpan) die je een zetje terug in de tijd geven als je je ogen de kost geeft. De gewaarwordingen van alles wat je in je leven hebt gedaan, tenminste: alles wat je nog terug kon kijken en aan alles en iedereen vol trots kon laten zien.

Maar de harde schijf is een schietschijf geworden. Hij heeft de geest gegeven, de pijp aan Maarten. De schijven zijn gestopt met draaien, de persen zijn gestopt met rollen. Mijn laptop begaf het laatst en daar heb ik toen op het nippertje veel bestanden van kunnen redden, met deze harde schijf. En je raadt het al: deze heb ik in de tussentijd nog niet gebackupped.

Alle suggesties zijn welkom. Weet jij iets beters dan genoemde uitingen in alinea één? De winnaars mogen gratis komen stampen en dampen op mijn hoe-platter-hoe-beter feestje.

Laat van je horen!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s